despre noi

C.A. Rosetti

PREZENTAREA ȘCOLII

Cu o existenta de 100 de ani in peisajul invatamantului constantean, Liceul Tehnologic ”C.A.Rosetti” Constanța, reprezinta o unitate scolara cu traditie, traditie pe care o cinstim, ne onoreaza, impune respect si consideratie, reprezentand in acelasi timp un reper pentru viitorul ce dorim sa-l construim.

Actul de nastere al unitatii noastre scolare dateaza din 1920. Pe parcursul deceniilor, aceasta institutie de invatamant a cunoscut o dezvoltare neintrerupta.

A purtat diferite denumiri: Scoala profesionala de ucenici de pe langa Santierul Naval Constanta, Liceul Industrial nr. 1 (1972), Grup Scolar Industrial Constructii de Masini Constanta (1992), Grup Scolar C.A. Rosetti (2006). Din anul scolar 2012-2013 se numeste Liceul Tehnologic C.A. Rosetti.

De-a lungul anilor, prin munca profesorilor de ieri si de azi, institutia a devenit emblematica pentru judetul Constanta. Pe bancile sale si-au dobandit stiinta de carte si pregatirea profesionala, zeci de generatii. Ne mandrim cu fostii absolventi, care sunt ingineri, ofiteri, profesori, dar si sudori, lacatusi si electricieni - oameni impliniti profesional si familial, cu responsabilitati, apreciati in societate.

MISIUNEA